ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SCHNİTZEL VE PATATES SALATASI

Schnitzel Ve Patates Salatası

Schnitzel ve patates salatası

Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman mutfağına özel tatlardan nefis Schnitzel ve mükemmel bir patates salatası tarifi ile karşınızdayız. Şnitzel, yağda kızartılan ince et dilimine denir. Genellikle kırmızı et ile hazırlanan şnitzel, etin dövüldükten sonra kızartılmasıyla hazırlanır. Malzemeler hazırsa, şnitzel ve patates salatası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şinitzel burger ve patates salatası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Schnitzel Ve Patates Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g dana kontrfile
  • 100 g un
  • 3 adet yumurta
  • 100 g ekmek kırıntısı
  • Tuz 
  • Karabiber

Patates salatası için

  • 4 adet bebek patates
  • 2 adet sosis (Dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı konfit soğan 
  • ½ demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • ½ paket frenk soğanı
  • 1 adet limon

Konfit soğan için

  • 2 adet soğan
  • 250 ml ayçiçek yağı

Kızartmak için

  • 100 g sade tereyağı 

Schnitzel Ve Patates Salatası Nasıl Yapılır?

  • Dana kontrfileyi yarım parmak olacak şekilde dövün. Yumurtayı bir kapta çırpın. Dövülen eti sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısına bulayarak paneleyin. 
  • Konfit soğanı hazırlamak için soğanları soyun ve çok küçük küpler halinde (brunoise) doğrayın.
  • Daha sonra bir tencerede 250 ml ayçiçek yağının içinde kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Bebek patatesleri haşlayın ve soyarak ince dilimler halinde kesin. Tereyağını bir tavaya alarak patatesleri ekleyin ve arada çevirerek kızarana kadar pişirin.
  • Patatesleri bir kenara alın ve aynı tavada sosisleri kızartın.
  • Daha sonra patates, sosis, konfit soğan, kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını karıştırıp üzerine limon, tuz ve karabiber ilave ederek servise hazır hale getirin. 
  • Büyük bir kızartma tavasına sade tereyağını alarak hafifçe ısıtın ve schnitzel’i çevirerek kızarttıktan sonra bir peçetenin üstüne alarak fazla yağını çektirin. (Sade yağın yanma derecesi yüksektir. Eğer kızartma sırasında yağ yanma derecesine gelirse, içine biraz daha yağ ilave ederek yanma seviyesini düşürebilirsiniz.) 
  • Schnitzel’i ve patates salatasını bir tabağa alın ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!