ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ROKFOR SOSLU BONFİLE

Rokfor Soslu Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokfor Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 gr rokfor peyniri
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kg ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 kiraz domates
  • Taze kekik

Rokfor Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın ve soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin.
  • İki yemek zeytinyağı ile bonfileleri yüksek ateşte pişirin. Tuz, karabiber serpiştirin. Kremayı sos tenceresinde ısıtın.
  • Peyniri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Domatesleri az yağda 1-2 dakika çevirin.
  • Servis tabağına ıspanak soteyi yayın. Üzerine bonfileyi yerleştirip sos gezdirin. Kiraz domates ve taze kekik ile süsleyip servis yapın.

Çok sevilen cafe de paris soslu bonfile tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Ispanakları soteledikten sonra içine yarım çay bardağı kadar krema ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Eti, daha yumuşak olması için, zeytinyağı, sarımsak, soğan ve baharat karışımı ile bir kaç saat marine ettikten sonra pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.