ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PİLAV ÜSTÜ PATLICANLI KUZU KÜLBASTI

Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuzu kül bastı
  • 500 gr patlıcan
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivribiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Pilav için

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi
  • 2 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • Tuz

Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Etleri iri küp şeklinde kesin. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip iri verev parçalara kesin. Sarımsakları soyup ezin. Soğanları soyup küp doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, et ve limon suyunu ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Patlıcan, domates, tozşeker ve sivribiberi ekleyip karıştırın. 5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp et ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Mısır özü yağını tencerede ısıtıp pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin. Mısırın suyunu süzün. Su, tuz ve mısırı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Etli patlıcanı servis tabağına alın ve kenarını mısırlı pilavla süsleyip sıcak servis yapın.

Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin. Baharat çeşitleri ete farklı bir aroma kazandıracak, yoğurt nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.

Siz de mutfakta sadelikten yanaysanız, klasik kuzu külbastı tarifine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:15

Farklı yemek tarifleriniz var. Başarılar arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.