ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ÖZEL SOSLU BONFİLE TAVA(GYU HİRE TERİ)

Özel Soslu Bonfile Tava(Gyu Hire Teri)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Özel Soslu Bonfile Tava(Gyu Hire Teri) Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr bonfile
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı mirin (Japon şarabı)
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 dilim salatalık
  • 2 dilim domates
  • 2 halka kesilmiş dolmalık yeşil biber
  • 1 yaprak beyaz lahana

Özel Soslu Bonfile Tava(Gyu Hire Teri) Nasıl Yapılır?

  • Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Bonfileyi ekleyip iki taraflı pişirin. Mirin ve soya sosunu ekleyip et yumuşayıncaya ve sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Beyaz lahana yaprağını kıyın. Et piştikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Eti, lahana, salatalık, domates ve dolmalık yeşil biberle servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde tüketilen cafe de paris soslu bonfile tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!