ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTARLI VE KUZU ETLİ KREPLER

Mantarlı Ve Kuzu Etli Krepler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ve Kuzu Etli Krepler Tarifi İçin malzemeler

  • 4 krep
  • 600 gr parça kuzu eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 200 ml krema
  • 1 soğan
  • 400 gr mantar
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 dal taze kekik

Mantarlı Ve Kuzu Etli Krepler Nasıl Yapılır?

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve tereyağını ekleyerek yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Ortadan ikiye kesilmiş mantarları ekleyerek birkaç 2 dakika daha soteleyin. İri doğranmış biberler ile su ekleyerek kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler tamamen suyunu çektiğinde tuz, karabiber ve krema ekleyin. Yüksek ateşte birkaç dakika pişirin. Kekik yapraklarını ekleyip karıştırın. Krepleri kenarlardan sarkacak şekilde çukur çorba kaselerine yerleştirin. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Et karışımını içlerine paylaştırın ve kreplerin kenarlarını üzerine kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Fırında 5-7 dakika pişirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!