Kuzu Etli Barbunya

Kuzu Etli Barbunya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuzu Etli Barbunya için

Malzemeler

  • 1 kg barbunya
  • 250 gr kuzu eti
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Etli Barbunya

Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyin ve 2-3 dakika yüksek ateşte pişirin. Salçaları ilave ederek kavurun. Küp doğranmış domates, biber ve barbunyaları ekleyerek 5 dakika pişirin. Et suyu ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Türk mutfağının özel lezzetlerinden biri olan etli barbunya tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo