ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIRMIZI BİBER DOLMASI

Kırmızı Biber Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 büyük boy dolmalık kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 büyük boy soğan
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • Su
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletip suyunu süzün. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin (saplarını zedelenmeyecek şekilde çıkarın).
  • Soğanların kabuğunu temizleyip kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Soğanı ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. Kıymayı ekleyip ocağın ateşini artırın. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Bulgur, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine paylaştırın.
  • Üzerine saplı kısımlarını kapatıp tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve sıcak suyu biberlerin üzerine gezdirerek ekleyin.
  • Biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!