Kestaneli Ve Etli Güveç

Kestaneli Ve Etli Güveç
16 Ağustos 2021

Macaristan'a özgü nefis gulaş tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kestaneli Ve Etli Güveç için

Malzemeler

  • 500 g dana kuşbaşı et
  • 10-12 arpacık soğan
  • 8-10 kestane
  • 3 domates
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Kestaneli Ve Etli Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Dana kuşbaşı etleri kapaklı bir güveç kabına alın. Arpacık soğanlar ve kabuklarını soyduğunuz kestaneleri de bütün olarak güvece ekleyin. Kabuklarını soyup iri doğradığınız domatesler, patatesler ve havuçları Ayçiçek yağını ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın.
  2. Güvecin üzerine 1.5-2 su bardağı kadar su ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo