ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KESTANELİ VE ETLİ GÜVEÇ

Kestaneli ve etli güveç

Kestaneli ve etli güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli ve etli güveç tarifi için malzemeler

  • 500 g dana kuşbaşı et
  • 10-12 arpacık soğan
  • 8-10 kestane
  • 3 domates
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Kestaneli ve etli güveç Nasıl Yapılır

  • Dana kuşbaşı etleri kapaklı bir güveç kabına alın. Arpacık soğanlar ve kabuklarını soyduğunuz kestaneleri de bütün olarak güvece ekleyin. Kabuklarını soyup iri doğradığınız domatesler, patatesler ve havuçları Ayçiçek yağını ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın.
  • Güvecin üzerine 1.5-2 su bardağı kadar su ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.