ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ ŞEHRİYELİ GÜVEÇ

Etli Şehriyeli Güveç

Etli şehriyeli güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Şehriyeli Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g arpa şehriye
  • 2 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Etli Şehriyeli Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı et ve yemeklik doğradığınız soğanı bir güveç kabına alın. Etler suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  • Küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Arpa şehriyeyi rengi dönünceye kadar tereyağında kavurun. Su ve tuzunu ilave edip pişirin. Pişen şehriyeyi ocaktan alıp güveçteki etin üzerine ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!