Etli Şehriyeli Güveç

Etli Şehriyeli Güveç
01 Şubat 2024

Macar usulü gulaş tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Şehriyeli Güveç için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g arpa şehriye
  • 2 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Etli Şehriyeli Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı et ve yemeklik doğradığınız soğanı bir güveç kabına alın. Etler suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  2. Küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Arpa şehriyeyi rengi dönünceye kadar tereyağında kavurun. Su ve tuzunu ilave edip pişirin. Pişen şehriyeyi ocaktan alıp güveçteki etin üzerine ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo