ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PAZILI BARBUNYA TAVA

Pazılı Barbunya Tava

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Barbunya Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 barbunya balığı
  • 6 pazı yaprağı
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Pazılı Barbunya Tava Nasıl Yapılır?

Balık sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Pazı yapraklarını suda 2-3 dakika haşlayın. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Zeytinyağı ve limon ile tatlandırın. Sarımsakları fırında kabuklarıyla birlikte pişirip içlerini ezin.

Balıkları tuz serptiğiniz una bulayıp kızgın zeytinyağında tavada kızartın. Pazı yapraklarını kendi ekseninde yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Ortasına kırmızıbiber püresi ile sarımsak püresini ilave edin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Kızarttığınız balıklarla birlikte servis yapın.

Barbunya
Genellikle ızgarada, fırında ya da yağda kızartılarak yenir. Limon, soğan, biber ve domatesli buğulaması da ayrı bir lezzettir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!