ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KREPTE LEVREK

Krepte Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krepte Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr levrek fileto
  • 2 mantar
  • 50 gr haşlanmış karides
  • 50 gr haşlanmış midye
  • 50 gr haşlanmış sübye
  • 1 kırmızıbiber
  • 3 dilim balık pastırması
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Kırmızı toz ve kırmızı pul biber

Krep için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı

Krepte Levrek Nasıl Yapılır?

  • Krep için, un, tuz, süt ve suyu iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Yapışmaz yüzeyli tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritin.
  • Tavaya 1 kepçe dolusu hamur aktarıp yayın. Her iki tarafını da pişirin. Levrekleri jülyen doğrayın.
  • Tavada hafifçe kavurun. Üzerine mantar dilimleri, midye, karides, sübye, ince kıyılmış biber, ince kıyılmış balık pastırması, domates sosu, kekik, toz ve pul biber, tuz ilave edip harmanlayın.
  • Kreplerin arasına levrekli harçtan paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!