ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAYA TUZUNDA LEVREK

Kaya Tuzunda Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaya Tuzunda Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük levrek
  • 2~3 defne yaprağı
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek dereotu limon
  • Zeytinyağı

Kaplamak için

  • Kaya tuzu
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz

Kaya Tuzunda Levrek Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta, balığın büyüklüğüne göre yeteri kadar kaya tuzu, yumurta beyazı ve suyu hamur gibi yoğurun. Az gelirse su ekleyin.
  • Balığı iyice temizleyin. İçine az zeytinyağı, limon dilimleri, maydanoz ve dereotlarını ve defne yapraklarını doldurun.
  • İçine de hafif tuz serpin. Hazırlanan kaya tuzunu balığı tamamen örtecek şekilde kaplayın. Balığı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin. Tuzu kırarak servise yapın.

Yemeğinize aroma katmak için, leziz balık soslarından yararlanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.