ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAYA TUZUNDA LEVREK

Kaya Tuzunda Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaya Tuzunda Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük levrek
  • 2~3 defne yaprağı
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek dereotu limon
  • Zeytinyağı

Kaplamak için

  • Kaya tuzu
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz

Kaya Tuzunda Levrek Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta, balığın büyüklüğüne göre yeteri kadar kaya tuzu, yumurta beyazı ve suyu hamur gibi yoğurun. Az gelirse su ekleyin.
  • Balığı iyice temizleyin. İçine az zeytinyağı, limon dilimleri, maydanoz ve dereotlarını ve defne yapraklarını doldurun.
  • İçine de hafif tuz serpin. Hazırlanan kaya tuzunu balığı tamamen örtecek şekilde kaplayın. Balığı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin. Tuzu kırarak servise yapın.

Yemeğinize aroma katmak için, leziz balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!