ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAĞITTA MEYVELİ LÜFER

Kağıtta Meyveli Lüfer

Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlü bir balık türüdür lüfer. Bu balık türünü küçükten büyüğe doğru sıraladığımızda defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana ve sırtıkara olarak adlandırılır. Izgarası çok lezzetli olur. Hazırsanız, faydaları saymakla bitmeyen nefis kağıtta meyveli lüfer tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıtta Meyveli Lüfer Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lüfer
  • 1 mandalina
  • 1 elma
  • 1 limon
  • 1 kivi
  • 1 kahve fincanı nar tanesi
  • 2 pazı yaprağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt

Kağıtta Meyveli Lüfer Nasıl Yapılır?

  • Yağlı kağıdı fırın tepsisine balığı paketleyecek ölçüde yayın. Pazı yaprağını yağlı kağıda serin.
  • Elma, kivi ve mandalinanın kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Limonu kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin.
  • Meyvelerin yarısını pazı yaprağının üzerine dizin. Her iki tarafınıda tuzladığınız balığı üzerine yerleştirin.
  • Üzerine tekrar meyveleri dizip, nar taneleri ve karabiber serpiştirin. Zeytinyağını gezdirin.
  • Yağlı kağıdı üzerine kapatıp paketleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!