ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KAĞITTA BARBUNYA

> KAĞITTA BARBUNYA
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıtta barbunya tarifi için malzemeler
  • 1 kg barbunya balığı 3 soğan 1 demet maydanoz 1 kase konserve bezelye 1 kase mısır 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon Tuz
Kağıtta barbunya Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Soğanları soyup ince ince doğrayın ve tuzla ovun. Maydanozu kıyıp soğanlara ilave ederek harmanlayın. Bezelyeyi süzün. Limonu ince ince dilimleyin. 
6 parça yağlı kağıdın üzerini zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Balıkları kağıtlara paylaştırın. Bezelye, mısır ve soğanlı maydanozlu karışımı balıkların yanına ilave edin. Üzerine tuz serpin. 
Herbir kağıdı bohça şeklinde kapatarak paket haline getirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. 
Kağıt paketleri servis tabaklarına alıp üzerlerini açın. Dilerseniz limon dilimleri ve dilimlenmiş kırmızı soğan eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.