İzmarit Buğulama

İzmarit Buğulama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İzmarit Buğulama için

Malzemeler

  • 1 kg izmarit
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı
İzmarit Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. İzmaritleri temizleyip tuzlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp balıkları kızartın. Soğanı piyaz doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Soğanlara ilave edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve tarçını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Balıkları domatesli karışımın üzerine alıp 1-2 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.

İzmarit yerine meşhur hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo