ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ İZMARİT BUĞULAMA

İzmarit Buğulama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İzmarit Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg izmarit
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

İzmarit Buğulama Nasıl Yapılır?

  • İzmaritleri temizleyip tuzlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp balıkları kızartın. Soğanı piyaz doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Soğanlara ilave edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve tarçını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balıkları domatesli karışımın üzerine alıp 1-2 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.

İzmarit yerine meşhur hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!