ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ İZMARİT BUĞULAMA

İzmarit Buğulama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İzmarit Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg izmarit
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

İzmarit Buğulama Nasıl Yapılır?

  • İzmaritleri temizleyip tuzlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp balıkları kızartın. Soğanı piyaz doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Soğanlara ilave edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve tarçını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balıkları domatesli karışımın üzerine alıp 1-2 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.

İzmarit yerine meşhur hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.