İzmarit Buğulama

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

İzmarit Buğulama Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg izmarit
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 domates
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Maydanoz
- Tuz
- Ayçiçeği yağı
İzmarit Buğulama Nasıl Yapılır?
- İzmaritleri temizleyip tuzlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp balıkları kızartın. Soğanı piyaz doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Soğanlara ilave edin. Kuş üzümü, fıstık, şeker ve tarçını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balıkları domatesli karışımın üzerine alıp 1-2 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.
İzmarit yerine meşhur hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?