Fırında Üzümlü Somon

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Fırında Üzümlü Somon
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Üzümlü Somon için

Malzemeler

  • 4 somon fileto
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı çekirdeksiz kuru sultani üzüm
  • 3 dal taze biberiye
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Domates salatası için

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Fırında Üzümlü Somon

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları yağladığınız geniş bir fırın kabına yerleştirin. Zeytinyağını küçük bir tavaya alıp file bademleri ekleyin ve renkleri altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Tereyağını tavaya ekleyip eritin. Kuru sultani üzüm, biberiye, yenibahar, tarçın ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun. 
  2. Karışımı balıkların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. 
  3. Domates salatası için, domates ve soğanı ince doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Geniş bir kapta karıştırıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Balıkları domates salatası ile sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo