ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA BOL YEŞİLLİKLİ LEVREK

Fırında Bol Yeşillikli Levrek

Fırında bol yeşillikli levrek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Bol Yeşillikli Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 levrek fileto
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet dereotu (İrice doğranmış)
  • 1 demet taze soğan (Doğranmış)
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

Fırında Bol Yeşillikli Levrek Nasıl Yapılır?

  • Fileto balıkları tereyağında önlü arkalı hafifçe kızartın. Kızarttığınız balıkları fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kızartmayı yaptığınız tavada sıvı yağı ısıtın. Yeşillikleri, kremayı, hardalı, kapari turşusunu, sütü, tuzu, karabiberi, rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.
  • Orta ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alın, balıkların üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!