ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BAMYALI ÇİPURA BALIĞI

Bamyalı Çipura Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bamyalı Çipura Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çipura fileto
  • 200 gr bamya
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bamyalı Çipura Balığı Nasıl Yapılır?

Mevsimi sona ermeden siz de balık yemenin keyfine varın. Soğan ve sarımsağı ufak doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğan ve sarımsağı kavurun. Domatesi kuşbaşı doğrayıp ilave edin. 2-3 dakika kızartıp bamyayı ekleyin.

Limon suyu ve tuzla tatlandırın. Suyu ekleyip kısık ateşte bamyalar pişinceye kadar kaynatın. Son olarak balığı ilave edin. Balık pişince ocaktan alın ve servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!