ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BADEMLİ PALAMUT

Bademli Palamut

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Palamut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 palamut fileto
  • 50 gr file badem
  • 1 yumurta
  • 1-2 dal roka
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Bademli Palamut Nasıl Yapılır?

  • Palamut filetoyu ortadan iki eşit parçaya bölün. Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın.
  • Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın. Tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın.
  • Ayrı bir tavada balıkları kızartın. Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin. Roka ve patates cipsi ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!