ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BADEMLİ PALAMUT

> BADEMLİ PALAMUT
1 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli palamut tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 palamut fileto 50 gr file badem 1 yumurta 1

2 dal roka 1 havuç 1 kabak 1 patates 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz

  • karabiberKızartmak için Ayçiçeği yağı
Bademli palamut Nasıl Yapılır

Palamut filetoyı ortadan iki eşit parçaya bölün. Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın.

Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın. Tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın.

Ayrı bir tavada balıkları kızartın. Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin. Roka ve patates cipsi ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.