ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ASMA YAPRAĞINDA LÜFER

Asma Yaprağında Lüfer

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Asma Yaprağında Lüfer Tarifi İçin malzemeler

  • 1 temizlenip filetosu çıkarılmış lüfer
  • 2 arpacık soğan
  • 1 kiraz domates
  • Yarım limon
  • 5 gr tereyağı
  • 3 asma yaprağı
  • 5~6 dal dereotu
  • 5 gr deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Asma Yaprağında Lüfer Nasıl Yapılır?

Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Arpacık soğanları temizleyip doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Limonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Tereyağını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin. Tane karabiberleri öğütün.

Asma yapraklarını sıcak suda 10 dakika bekletip tuzunu alın. Yaprakları üst üste gelecek şekilde dizip tereyağını sürün. Balığı yerleştirip sırasıyla dereotu, soğan, limon dilimleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Asma yapraklarına sıkıca sarıp ızgarada her iki tarafıda kızarıncaya kadar pişirin ve dilimleyin. Limon dilimleri ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:46

tarif için teşekkürler iyi günler dilerim.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!