Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14570 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1329 Tarif
Diyet
4421 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2409 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5830 Tarif
Salata ve Meze
1370 Tarif
Sos
478 Tarif
Tatlı
9264 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Izgara Hindi Göğüs Etli Salata
İzmir Köfte
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Zereshk Polo
Zereshk Polo
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Nişastalı Tavuk Göğsü
Kabartma Tozlu Krep
Üç Malzemeli Kurabiye
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Kek İçin Yoğurt Mu Süt Mü Kullanılır?
Pişen Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapmalı?
Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Reyhan Şerbetinin Yapımı ve Püf Noktaları
Zereshk Polo için
Malzemeler
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
Zereshk Polo
Nasıl Yapılır
Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin. Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
İran
65 Dakika
Fesenjan
aslican
İran
70 Dakika
Patatesli Tahdig
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.