ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ZERESHK POLO

Zereshk Polo

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zereshk Polo Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tavuk budu
  • 1 çay fincanı pirinç
  • 3 çay fincanı tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı zereshk

Zereshk Polo Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
  • 1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin.  Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
  • Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.

    Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!