ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER KARIŞIK MANTARLI FRİTTATA

Karışık mantarlı frittata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık mantarlı frittata tarifi için malzemeler

  • 5 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 100 gr shiitake mantarı
  • 100 gr kestane mantarı
  • 100 gr kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Karışık mantarlı frittata Nasıl Yapılır

Yumurtaları çırpın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Mantarları ufak doğrayın.

İki yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı tavada hafifçe kavurun. Sarımsak ve kekiği soteleyip tavadan alın. Aynı tavada mantarları 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.

Soğanlı karışım, mantar ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin. Başka bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. Karışımı tavaya aktarıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika arada kontrol ederek pişirin. Sıcak servis yapın.

Kültür mantarı satın alırken sıkı dokulu, taze görünümlü ve canlılığını yitirmemiş olmasına dikkat edin. Cam kaplarda buzdolabında muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.