ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER SÜZME YOĞURTLU PATLICAN SARMA

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Taze soğan

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!