Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 kemer patlıcan
- 2 kahve fincanı galeta unu
- 2 yumurta
- 100 gr süzme yoğurt
- 2 közlenmiş kırmızıbiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Süslemek için
- Taze soğan
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?
Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR