ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER KATIKLI DOLMA

Katıklı Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katıklı Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Katıklı Dolma Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın.
  • Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya karıştırın. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun.
  • Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin.
  • Sarımsağın kabuğunu soyup yoğurdun içine rendeleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biber ile karıştırın.
  • Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün. Biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!