Katıklı Dolma

Katıklı Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Katıklı Dolma için

Malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Katıklı Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın.
  2. Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya karıştırın. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun.
  3. Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin.
  5. Sarımsağın kabuğunu soyup yoğurdun içine rendeleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biber ile karıştırın.
  6. Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün. Biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo