ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER HÜNKÂR ÇORBASI

Hünkâr Çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkâr Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 8 su bardağı et suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • tuz

Hünkâr Çorbası Nasıl Yapılır?

Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.

Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.

Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu : BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sağlıklı ve besleyici bir çorba örneği. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!