Hünkâr Çorbası

Hünkâr Çorbası
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hünkâr Çorbası için

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 8 su bardağı et suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • tuz
Hünkâr Çorbası

Nasıl Yapılır

Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.

Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.

Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu : BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sağlıklı ve besleyici bir çorba örneği. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo