Balabandır

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Balabandır Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 dilim tost ekmeği
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
- 60 gr kaymak
- 2 böğürtlen
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Şerbet için
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı Süzme Çiçek Balı
Üzeri için
- Süzme Çiçek Balı
Balabandır Nasıl Yapılır?
Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesin. Bir kasede yumurta, süt ve vanilyayı çırpın. Tost ekmeklerini karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ilık suyun içinde süzme çiçek balını eritin.
Kızarmış ekmekleri şerbetin içine batırıp çıkarın. Her kat ekmeğin arasına kaymak sürüp Antep fıstığı serpiştirin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. En üste bir parça daha kaymak yerleştirin. Fıstık ve böğürtlenle süsleyin. Tekrar süzme çiçek balı gezdirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?