ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER BALABANDIR

Balabandır

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Balabandır Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 dilim tost ekmeği
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 60 gr kaymak
  • 2 böğürtlen

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı Süzme Çiçek Balı

Üzeri için

  • Süzme Çiçek Balı

Balabandır Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesin. Bir kasede yumurta, süt ve vanilyayı çırpın. Tost ekmeklerini karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ilık suyun içinde süzme çiçek balını eritin.

Kızarmış ekmekleri şerbetin içine batırıp çıkarın. Her kat ekmeğin arasına kaymak sürüp Antep fıstığı serpiştirin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. En üste bir parça daha kaymak yerleştirin. Fıstık ve böğürtlenle süsleyin. Tekrar süzme çiçek balı gezdirerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!