ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ ZAHTERLİ VE PANCARLI DİP

Zahterli Ve Pancarlı Dip

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zahterli Ve Pancarlı Dip Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan (küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 3~4 pancar
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zahter
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Çırpılmış yoğurt
  • Nar taneleri

Zahterli Ve Pancarlı Dip Nasıl Yapılır?

Sarımsağı rendeleyip soğan ile birlikte zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş pancar, kuru üzüm, ve nar ekşisi, tuz, karabiber ekleyerek kapağı kapalı olarak arada karıştırarak 20 dakika pişirin. Karışımı ocaktan alarak 15 dakika soğutun ve mutfak robotuna aktarın. Zahter, limon suyu, yoğurt, nane, tuz, karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Servis kasesine aktarıp üzerine yoğurt gezdirin. Nar taneleri ve kıyılmış nane ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:52

muhteşem bir görüntü :)

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:53

süper tam oğluma göre


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!