ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ LAVAŞ CİPS VE AJVAR SOS

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

Üzeri için

  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Çörek otu
  • Pul biber
  • Kekik
  • Deniz tuzu

Ajvar sos için

  • 2 patlıcan
  • 3 kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kişniş
  • Kimyon

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun sos tarifleri arasında üst sıralarda bulunan sosumuza başlayalım. Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.

Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.

180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.

Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!