ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ VE PATATESLİ PİŞİ

Peynirli Ve Patatesli Pişi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Patatesli Pişi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 ça y bardağı zeytinyağı
  • Su

İç harcı için

  • 2 haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Taze kekik

Peynirli Ve Patatesli Pişi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kabına eleyin. Maya, bir tutam kadar tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için haşladığınız patatesleri geniş bir kaseye alın. Bir çatal yardımıyla ezip rendelenmiş peynirleri ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bir merdane yardımıyla ince açın.
  • Ortasına patatesli ve peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Pişileri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen sade pişi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!