Limonlu Hellim Sarma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Limonlu Hellim Sarma Tarifi İçin malzemeler
- 6 kırmızıbiber
- 200 gr hellim peyniri
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 dal taze kekik ya da
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 5 yeşil zeytin ince doğranmış
- Yarım limonun suyu
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 6 frenk soğanı
- Tuz
Limonlu Hellim Sarma Nasıl Yapılır?
Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanabilen güzel bir tarif. Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.
Peyniri 6 eşit parçaya bölün. Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin. Rulo şeklinde sarın. Frenk soğanı ile bağlayın. Tuz serpiştirin.
Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR