ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LİMONLU HELLİM SARMA

Limonlu Hellim Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Limonlu Hellim Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kırmızıbiber
  • 200 gr hellim peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 dal taze kekik ya da
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 5 yeşil zeytin ince doğranmış
  • Yarım limonun suyu
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 6 frenk soğanı
  • Tuz

Limonlu Hellim Sarma Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanabilen güzel bir tarif. Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.

Peyniri 6 eşit parçaya bölün. Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin. Rulo şeklinde sarın. Frenk soğanı ile bağlayın. Tuz serpiştirin.

Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!