Ispanaklı Krep Kulesi

Ispanaklı Krep Kulesi
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Ispanaklı Krep Kulesi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 400 gr kuzu ıspanak
  • 100 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 2 domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber 

Krep için:

  • Yarım kutu labne peyniri
  • 4 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 tutam tuz
Ispanaklı Krep Kulesi

Nasıl Yapılır

  1. Ispanakları temizleyip yıkayın. Kaynar suya batırıp çıkarın ve süzün. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Domates, sarımsak, 1 tutam tuz ve karabiberi karıştırın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesli karışımı hafifçe kavurun. 
  3. Bir kasede labne peynirinin yarısı, un ve yumurtaları çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
  4. 18 cm çapındaki yağlanmış bir teflon tavaya karışımdan biraz döküp iki taraflı olarak pişirin.
  5. Gerektikçe tavayı yağlayarak malzeme bitinceye kadar aynı işlemi sürdürüp 5 krep daha hazırlayın.
  6. Kalan labne peynirini beyaz peynirle karıştırın. Servis tabağına bir kat krep, bir kat peynirli karışım ve 1 kat ıspanak yaprakları olacak şekilde kat kat dizin. Domates sosu eşliğinde servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÇİĞ ISPANAK YARARLI
    Ispanağın besin değerinden tam olarak yararlanmak için, çiğ tüketmeye özen gösterin. Dilerseniz, ıspanaklı krep kulesinin üzerini folyo ile örterek ılık fırında hafif pembeleşinceye kadar birkaç dakika bekletebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo