ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER ISPANAKLI KREP KULESİ

Ispanaklı krep kulesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı krep kulesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ 400 gr kuzu ıspanak 100 gr ufalanmış beyaz peynir 2 domates 2

3 diş sarımsak Tuz

  • karabiber Krep için: Yarım kutu labne peyniri 4 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 tutam tuz

Ispanaklı krep kulesi Nasıl Yapılır

Ispanakları temizleyip yıkayın. Kaynar suya batırıp çıkarın ve süzün. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Domates, sarımsak, 1 tutam tuz ve karabiberi karıştırın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesli karışımı hafifçe kavurun. 

Bir kasede labne peynirinin yarısı, un ve yumurtaları çırpın. Tuz ve karabiber serpin. 18 cm çapındaki yağlanmış bir teflon tavaya karışımdan biraz döküp iki taraflı olarak pişirin. Gerektikçe tavayı yağlayarak malzeme bitinceye kadar aynı işlemi sürdürüp 5 krep daha hazırlayın.

Kalan labne peynirini beyaz peynirle karıştırın. Servis tabağına bir kat krep, bir kat peynirli karışım ve 1 kat ıspanak yaprakları olacak şekilde kat kat dizin. Domates sosu eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu : ÇİĞ ISPANAK YARARLI
Ispanağın besin değerinden tam olarak yararlanmak için, çiğ tüketmeye özen gösterin. Dilerseniz, ıspanaklı krep kulesinin üzerini folyo ile örterek ılık fırında hafif pembeleşinceye kadar birkaç dakika bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.