ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER PİKAN CEVİZLİ BARLAR

Pikan cevizli barlar

Pikan cevizli barlar

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pikan cevizli barlar tarifi için malzemeler

Bar için

  • 200 g tereyağı 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 2 yumurta 
  • 1/2 yemek kaşığı vanilya özü 
  • 2.5 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • Bir tutam tuz 

Üzeri için

  • 200 g tereyağı 
  • 1/2 su bardağı mısır şurubu  
  • 1.5 su bardağı esmer şeker 
  • 3 yemek kaşığı krema 
  • 250 g kırılmış pikan cevizi

Pikan cevizli barlar Nasıl Yapılır

  • Bar için tereyağı ve toz şekeri bir kaba alıp mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpın. Yumurta ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru bir fırın kabının tabanına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Üzeri için tereyağı, mısır şurubu ve esmer şekeri bir tencereye alın. Tereyağı eriyene kadar karıştırarak pişirin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kremayı ekleyip karıştırın.
  • Tereyağlı karışımı pişirdiğiniz barın üzerine yayın. Kırılmış pikan cevizlerini üzerine serpin ve tekrar fırına alıp 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.