ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KAVRULMUŞ FINDIKLI SEBZE PÜRESİ

Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg karışık sebze (patates~havuç~kereviz)
  • 300 ml süt
  • 85 gr tereyağı
  • 75 gr kavrulmuş fındık içi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik

Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Sebzelerin kabuğunu soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeleri tencereden alıp püre şeklinde ezin. Süt, zeytinyağı, tuz, karabiber, tereyağı ekleyip karıştırın. Büyük bir servis tabağına alın. İri kırılmış fındıkları pürenin üzerine serpin. Taze kekik dallarıyla ile süsleyip servis yapın.

Havuç:
Vücuda sayısız faydası olan havuç, özellikle içerdiği A vitamini sayesinde gözler için çok faydalıdır. Salataların temel malzemelerinden biri olan havuçla tatlı-tuzlu birçok tarif yapmak mümkün.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!