ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ PATATESLİ HAMUR KIZARTMASI

Patatesli Hamur Kızartması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Hamur Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 patates
  • Tuz
  • Su

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patatesli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Kabuklarını soyup içlerini ezin. Un, tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!