ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ NOHUTLU VE KÖFTELİ PATLICAN

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 uzun ve ince patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için

  • ayçiçeğiyağı
  • Tuz

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında, okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanların uç kısmını kesip çatalın ucuyla yer yer delin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.

Patlıcanları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç kısımlarını çıkarın.

Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan misket iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri patlıcanları kızarttığınız yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Domatesleri soyup rendeleyin. Domates, sıcak su ve biber salçasını bir tencereye alıp soteleyin. Nohut ve bir tutam tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

Domatesli nohudu patlıcanların içine paylaştırın. Köfte ve mısırı ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!