ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ NOHUT KROKET

Nohut Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohut Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 2 kahve fincanı galeta unu 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Nohut Kroket Nasıl Yapılır?

  • Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin.
  • 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
  • Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik patates kroket tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.