Keçi Ayağı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Keçi Ayağı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Keçi Ayağı Nasıl Yapılır?
Un, yumurta, yoğurt, tuz ve karbonatı çukur bir kapta yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Un serptiğiniz mutfak tezgahında hamuru açın. 2 parmak eninde uzun şeritler kesin. Kestiğiniz şeritlerden 6-7 cm uzunluğunda dikdörtgenler elde edin. Her bir parçanın uzun kenarına iki kesik atın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Isınan yağda hamurları kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR