ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ISPANAKLI KROKET

Ispanaklı Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Kroket Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • ¼ su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 taze soğan
  • 250 gr haşlanmış ıspanak

Kızartmak için

  • 2 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Otlu yoğurt sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 dal taze nane
  • 2 dal dereotu
  • 2 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Kroket Nasıl Yapılır?

Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek durulayın. Suyu süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın. İçine küp doğradığınız peynirleri, çırpılmış yumurta, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, doğradığınız taze soğan, un ve haşlanmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak kroket harcından parçalar koparıp kroket şekli verin. Kroketleri tepsiye dizin ve 30 dakika dondurucuda bekletin. Galeta ununu fırın kağıdına yayın. 30 dakika dondurucuda dinlendirdiğiniz kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Fazla galeta ununu silkeleyin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Kroketlerin her tarafını kızartın. Kroketleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.

Otlu yoğurt sos için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpın. Kroket ile birlikte servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:46

Tarifi daha denemedim çünki yeni gördüm ama gönürüşü bile güzel yapımıda kolay ilk fırsatta yapacağım....Yapanların ellerine sağlık.

Misafir 12 Ekim 2016, 16:59

ya ben buna odev için girmişem ama adını bulamamışam lütfen yardım eylermiseniz bana


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!