ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ DEREOTLU BEZELYE KÖFTESİ

Dereotlu Bezelye Köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu Bezelye Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr iç bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 150 gr lor peyniri
  • 4 çorba kaşığı susam
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam toz kişniş
  • 5 domates
  • Tuz

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı mısırözü yağı

Dereotlu Bezelye Köftesi Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Dereotunu temizleyip incecik doğrayın. Bezelyeleri yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Robota alıp püre haline gelene kadar ezin.

Yumurta, peynir, dereotu, un, tuz, kişniş ve susamı çukur bir kaba alıp çırpın. Bezelye püresi ve dereotunu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Mısırözü yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip sık sık çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Köftelerle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.