ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ BİBER ÇANAĞINDA KARIŞIK KIZARTMA

Biber Çanağında Karışık Kızartma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biber Çanağında Karışık Kızartma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kırmızı top biber
  • 1 sarı biber
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 1 havuç

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Taze kekik

Biber Çanağında Karışık Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare şeklinde doğrayın.
  • Havuç, kabak ve patatesleri de küp şeklinde doğrayın. Hepsini kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  • Kırmızı biberlerin üzerinden 1 cm keserek kapak çıkartın. Çekirdeklerini temizleyin ve kızgın yağda kızartın.
  • Kızarmış sebzeleri biberlerin içlerine doldurun. Yoğurdun içine sarımsak rendeleyin ve biberlerin üzerine dökün. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!