Ayranlı Çıtır Tatlı

Ayranlı Çıtır Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayranlı Çıtır Tatlı için

Malzemeler

  • 3 muz
  • 350 g un
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı ayran

Kızartmak için

  • Tereyağı

Üzeri için

  • Petek balı
  • Pudra şekeri
  • Yoğurt
Ayranlı Çıtır Tatlı

Nasıl Yapılır

Muzları püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içne harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo