ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ AYRANLI ÇITIR TATLI

Ayranlı çıtır tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayranlı çıtır tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 muz
  • 350 g un
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı ayran

Kızartmak için

  • Tereyağı

Üzeri için

  • Petek balı
  • Pudra şekeri
  • Yoğurt

Ayranlı çıtır tatlı Nasıl Yapılır

Muzları püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içne harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.