Erişteli, Sebzeli Tavuk

Erişteli, Sebzeli Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erişteli, Sebzeli Tavuk için

Malzemeler

Çorba karışımı için

  • 4 adet kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
  • 1 adet doğranmış kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet doğranmış havuç
  • 300 ml tavuk suyu

Hamuru için

  • 200 g glütensiz un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 50 ml badem sütü
Erişteli, Sebzeli Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları tencereye alın. Üzerine doğranmış kuru soğanı, bezelyeyi, havucu ve tavuk suyunu ekleyin. Tüm çorba malzemelerini tencereye aldıktan sonra tencereyi en kısık ateşte ocağa alın ve altı-sekiz saat pişmeye bırakın. Bu sırada hamuru hazırlayın. Tavuk ortalama beş-altı saat piştikten sonra artık hamuru hazırlayabilirsiniz.
  2. Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun. Daha sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru, tavuklar pişmeden yaklaşık bir buçuk saat önce hazırlamanız yeterli. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra tezgahın üzerine koyun, bir oklava yardımıyla açıp düz bir yüzey elde edince, pizza kesici ya da bıçak yardımıyla, küçük dikdörtgenler kesin. Hamurları tencereye attıktan sonra, tüm malzemeleri karıştırın ve geri kalan sürede, tavuklarla birlikte pişmelerine izin verin. Çorba hazır olduğunda servis tabağına alın ve üzerine maydanoz ekleyin.

    * Formsante dergisinden alınmıştır.

Sebzeli tavuk çorbası tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo