ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER TATLI TARHANA

Tatlı tarhana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı tarhana tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı esmer köftelik bulgur
  • 6 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • Ceviz
  • Tarçın
  • Toz karanfil

Tatlı tarhana Nasıl Yapılır

Bulguru suda haşlayın. Suyunu çekince üzerine pekmezi ilave edin. Pekmezle iyice pişmesini sağlayın. Gerekirse 1 veya 2 çay bardağı daha sıcak su ilave edin. Yanmaması için sık sık karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp ceviz, toz karanfil ve tarçını ilave edip karıştırın. Katılaşınca ıslattığınız düz bir cam kaba aktarıp düzgün bir şekilde yayın. İyice soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.