ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ PASTIRMALI KURUFASULYE

Pastırmalı Kurufasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Kurufasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 5 dilim pastırma
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • karabiber

Pastırmalı Kurufasulye Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın. Sivribiberleri temizleyip ince doğrayın. Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp ortadan ikiye kesin.

Sıvıyağı tencere de kızdırın. Soğanları ve sivribiberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Dilerseniz yanında pilavla sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!