ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NARDAN AŞI

Nardan aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nardan aşı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su
  • 100 ml nar ekşisi
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Köftesi için

  • 1 adet soğan
  • 400 g dana döş orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Nardan aşı Nasıl Yapılır

Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı, esmer köftelik bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından fındıktan büyük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Yemeğin sosu için tereyağını eritip halka doğradığınız soğanı hafif soteleyin. Soğanlar yumuşayınca salçayı ilave edip pişirmeye devam edin. Üzerine suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca nar ekşisi, haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.