ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ MERCİMEKLİ VE NOHUTLU PATLICAN KEBABI

Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 bostan patlıcanı
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • Birer sivri biber ve salçalık kırmızıbiber
  • 2 diş sarmoni sarımsak
  • İkişer yemek kaşığı ayçiçeği yağı ve salça
  • Tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kıyılmış maydanoz
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Nohut ve mercimeği haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup boyuna ikiye kesin. Patlıcanların üzerine tuz serpip kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alın. Başka bir tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız biberleri de ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edip sotelemeye devam edin. Malzeme yumuşayınca nohudu ve mercimeği ekleyip karıştırın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Patlıcanların içini çatal yardımıyla açın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!