ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KAŞAR PEYNİRLİ BUĞDAY TOPLARI

Kaşar peynirli buğday topları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşar peynirli buğday topları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı buğday
  • 3 su bardağı su
  • 200 gr gerdan eti
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 5~6 dal maydanoz

Dış kaplaması için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr galeta unu
  • 1 yemek kaşığı hazır biber sosu

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Kaşar peynirli buğday topları Nasıl Yapılır

Buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Tencereye suyuyla birlikte aktarın. 3 bardak suyu, gerdan etini ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca pişirin. Gerekirse suyu azaldığında sıcak su ilave edin. Ocaktan alın, soğuyunca irice doğranmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Bulamaç haline getirin. Hamuru buzdolabında 1 saat boyunca iyice sertleşinceye kadar bekletin. Buzdolabından alıp elinizle yarım ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Yumurta sarıları ile hazır biber sosunu iyice karıştırın. Her top hamurunu önce yumurtalı karışıma sonra kabartma tozu ile elenmiş una ve en son galeta ununa bulayın. Hamur toplarını zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.