ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ KARABUĞDAY KISIRI

Karabuğday Kısırı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karabuğday Kısırı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı haşlanmış karabuğday
  • 2 salatalık
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet fesleğen
  • 3~4 dal dereotu

Sosu için

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak

Karabuğday Kısırı Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçaları ilave edip kokusu çıkıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Haşlanmış karabuğdayı geniş bir karıştırma kabına alın. Ilınan soğan, küp doğradığınız salatalık ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp kısırın üzerine gezdirin. Bir servis tabağının tabanına marul yapraklarını yerleştirin. Kısırı üzerine ilave edip servis yapın.

Bol malzemeli kısır tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!