ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER GÜVEÇTE KARALAHANA SARMALI KURU FASULYE

Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım demet karalahana
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz

Sarma harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Karalahanaların saplarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kısımları kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sarma içini hazırlamak için, soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alıp soğan, pirinç, 2 kaşık su, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Lahana yapraklarını avuç içi büyüklüğünde parçalara kesip içlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme ilave edin ve muska şeklinde sarın. Artan yaprakları güvecin dibine yayın. Üzerlerine sarmaların üçte ikisini dizin. Haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Domates ve biber salçalarını 2 bardak sıcak su ile sulandırıp fasulyenin üzerine gezdirin. Tereyağı, limon suyu, pul biber, tuz ve ayırdığınız sarmaları ekleyip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.