ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BEYAZ PEYNİRLİ VE BULGURLU PATLICAN

Beyaz Peynirli Ve Bulgurlu Patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Peynirli Ve Bulgurlu Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 400 gr beyaz peynir
  • 1 tutam kıyılmış taze kişniş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz yaprakları

Beyaz Peynirli Ve Bulgurlu Patlıcan Nasıl Yapılır?

Fırın ızgarasını ısıtın. Patlıcanları uzunlamasına kesip aralıklı olarak dizip ızgarada közleyin. Izgaradan alıp uzunlamasına içlerini aralayın. Bulguru tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Patlıcanların etli kısımlarını çıkarıp bir kaba alın. Çatalla ezin. Beyaz peyniri, zeytinyağı ve kıyılmış kişnişi ilave edip karıştırın. Bulguru ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine paylaştırın. Hafif ılınıncaya kadar fırında ısıtın. Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!